Malezyalı ve Türk İşadamları işbirliği fırsatları için buluşuyor

    Malezyalı ve Türk İşadamları işbirliği fırsatları için buluşuyor
      Poex

      Malezyalı ve Türk İşadamları kimya sektöründe işbirliği fırsatları için bir araya geliyor. MATRADE Türkiye ev sahipliğinde 11 Kasım 2015 Çarşamba günü Point Hotel Barbaros’ta gerçekleştirilec

      Toplantı, Matrade Türkiye Direktörü Idzham Abdulhamid’in Türkiye Malezya arasında Ağustos ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması’nın getirdiği avantajları anlatacak. Daha sonra Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’de Kimya sektöründeki yatırım fırsatlarından ve avantajlarından bahsedecek. İlk oturumun son bölümünde DLK Lojistik Türkiye Kimyevi madde ithalatında gereksinim ve prosedürleri konusunda bilgilendirme sunumu yapacak.

      Öğleden sonraki oturumda Malezya’dan gelen kimya sektörü temsilcileri, Türk kimya firmalarıyla işbirliği fırsatlarını birebir görüşmelerde değerlendirecek.

      Malezyalı firmalar aynı zamanda 12 – 14 Kasım tarihleri arasında PUTECH Eurasia Uluslararası Poliüretan Sanayi Fuarı’nda kurulacak Malezya Pavilyonu’nda sektör temsilcileriyle buluşacak.

      Serbest Ticaret Anlaşması ile hedef 5 milyar ABD dolar ticaret!        

      Türkiye ile Malezya arasındaki ticaretin arttırılması adına 2014 yılında imzalanan ve 2015 Ağustos ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde iki ülke arasındaki ticaretin 2020 yılında 5 milyar ABD Doları’na ulaşması hedefleniyor.

      2015 yılı Ağustos ayında Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle Matrade Türkiye’nin programında ticari organizasyonlar hız kazandı.

      2015 yılı Eylül ayında gıda sektöründe düzenlenen ikili iş görüşmeleri toplantısında ise Malezya’dan gelen 18 firma ile Türk Gıda firmaları “151” Birebir İş Görüşmesi gerçekleştirerek, 10 milyon ABD Doları ticari potansiyel ortaya çıkardı.

      MATRADE Türkiye, 2014 yılında yaptığı organizasyonlarda 300 milyon ABD doları ticari  potansiyel ortaya çıkardı

      İki ülke arasındaki Ticaret hacmini artırmak adına yoğun çalışmalarını sürdüren MATRADE Istanbul, 2014 yılında düzenlediği çeşitli sektörel organizasyonlarda Malezya – Türkiye firmaları arasında yaklaşık 500 İkili İş Görüşmesi gerçekleştirerek,  300 milyon ABD Doları ticari potansiyel ortaya çıkardı.

      Bilişim (ICT), Multimedya (CMC), Kimya, Gıda, Helal Ürünler ve Lojistik sektörlerinde Pazarlama Etkinlikleri organize etmiştir. 2014 yılında gerçekleşen toplantılarda;

      –    Haziran ayında Bilişim ve Multimedya sektöründe faaliyet gösteren 17 Malezyalı firma, Türkiye’de sektörün önde gelen firmaları ile “155” İkili İş Görüşmesi fırsatını yakaladı.
      –    Ekim ayında kamu kurumları ile özel sektör temsilcilerinden oluşan 25 kişilik Malezya Lojistik heyeti, Türk Lojistik firmaları ile “185” Birebir İş Görüşmesi gerçekleştirdi.
      –    Yine Ekim ayında, Uluslararası Turkchem Eurosia Fuarı’na katılan Malezyalı 10 Kimya firması, Türk üretici ve distribütör firmalarla “132” Birebir İş Görüşmesi fırsatını elde etmiştir.

      MATRADE Hakkında:

      Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) 1 Mart 1993 yılında, Malezya Uluslararası Sanayi ve Ticaret Bakanlığı (MITI) altında kurulmuştur. Matrade Türkiye ofisi 2013 yılı itibariyle İstanbul’da açılmış ve faaliyetlerine başlamıştır.

      Çalışma alanları:

      •    Malezya dış ticaretini yönlendirmek ve geliştirmek üzere işlenmiş ve yarı-işlenmiş ürünlerin ihracatının arttırılması;
      •    Malezya ihracatını arttırmak üzere pazarlama stratejileri uygulamak ve ticaret tanıtım faaliyetlerinde bulunmak;
      •    Malezya’nın ticaretinin geliştirilmesi gerekli pazar araştırmalarını yaparak kapsamlı veritabanı oluşturmak;
      •    Malezyalı ihracatçıların uluslararası pazarlama becerilerini geliştirmek üzere eğitim programları düzenlemek;
      •    Malezya uluslararası yatırımlarını arttırmak ve korumak;
      •    Ticaretle ilişkili hizmetlerin geliştirilmesi ve uygulanmasını sağlamak.

      ek program kapsamında Malezya’dan gelen kimya sektörü temsilcileri ve Türk firmalar karşılıklı yatırım ve ticaret imlanlarını değerlendirecek.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ